От "Енорийски Глас"
Бъдете съвършени, както е съвършен и Небесният ваш Отец ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Войчех Загроцки   

Братя и сестри, днешното първо четиво от Книгата „Левит” ни учи, че ако сме изпълнени с дух на братолюбие, ще бъде невъзможно враждата, отмъщението и злобата да живеят в нас. Обичта към ближния ще ни помогне да постигнем светостта, както изисква Господ: „Бъдете свети, защото Аз, Господ, Бог ваш, съм свет” (Лев. 19, 2). Но ако таим вражда и желание за отмъщение в сърцето си, редом с тях ще живее в сърцето ни и омразата към ближните. А ако духът на омразата е вътре в нас, значи живеем в грях. Първото четиво ни напомня да не вършим грях чрез духа на омразата към един или повече наши братя.

Последно променен на Сряда, 09 Март 2011 10:33
продължава>
 
Папа Бенедикт XVI: Следването на Исус е задължаващо и вълнуващо призвание ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Радио Ватикана   

"Да се приеме волята на Бог, не погубва и не унищожава човека" - това заявява Бенедикт XVI в посланието си за предстоящия Световен молитвен ден за званията, който ще бъде отбелязан на 15 май, в четвъртата неделя на Великден, на тема "Насърчаване на званията в местната църква”.

Последно променен на Събота, 19 Февруари 2011 20:10
продължава>
 
Велик ще бъдеш в царството небесно! ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

С удоволствие четем книги и гледаме филми за героични подвизи, но в повечето случаи нашият живот не се състои от героични постъпки. Животът ни е изпълнен с обикновени дейности, които изобщо не са героични – готвене, чистене, работещите работят своята работа, майките се грижат за своите деца... Въпреки това Исус призовава последователите Си да живеят с героична добродетел. Да следваме Исус, това означава да се опитваме да живеем по начин, който често изглежда невъзможен.

продължава>
 
Папата призовава вярващите да свидетелстват за присъствието на Христос сред болните и страдащите ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

В мисионерските територии, където борбата с болестите е най-спешна, християнските общности трябва да свидетелстват за присъствието на Христос сред страдащите." Това е молитвеното намерение на Бенедикт XVI за месец февруари. Тема, на която Папата често се спира. “Независимо че болестите са част от човешкия живот - каза той по време на „Ангел Господен” на 8 февруари 2009 г., - ние не можем да свикнем с тях не само защото понякога са наистина тежки, но най-вече защото сме създадени за живот, за живот в пълнота.” „Когато сме подложени на изпитание от злото и молитвите ни изглеждат сякаш напразни - добави Светият Отец, - отговорите, които търсим, ще намерим в Евангелието.”

Последно променен на Неделя, 13 Февруари 2011 10:23
продължава>
 
Вие сте солта на земята! ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

Преживяваме петата обикновена неделя на литургичната година. Само след няколко седмици ще започне времето на Великия Пост. А сега ние сме се събрали за Евхаристията, за да се срещнем с Исус – живия, възкръсналия, милосърдния и изпълнен с любов към всеки човек. Искаме днес отново да Го приемем в своето сърце, в своя живот. Искаме да приемем Неговото слово, словото на Евангелието и да живеем с Него днес, тази неделя и през целия си живот. И към това Той ни призовава, към това ни приканва.

Последно променен на Неделя, 13 Февруари 2011 10:23
продължава>
 
<< Начало < Предишна 91 92 93 94 95 96 Следваща > Край >>

Страница 95 от 96