От "Енорийски Глас"
ТОЙ ЩЕ ВИ НАУЧИ НА ВСИЧКО! ПДФ Печат Е-мейл
Написано от о. Станислав Подгурски CSsR   

Светият Дух не идва в света със собствена програма за спасение. Не се опитва да ни привлече на своя страна с някоя нова, нечувана до момента доктрина. Не ни зове по път към Бога, различен от този, който ни предлага Евангелието. Слизайки в деня Петдесетница върху Апостолите, Той взема в Своите ръце ръководството на тази осиротяла след Възнесението на Христос общност, но не засенчва със Себе Си нейния първи Учител. Напротив, Светият Дух показва Христос в цялата Му пълнота.

продължава>
 
Папа Бенедикт XVI за празника Възнесение Господне: Чрез Христос човекът навлезе завинаги в лоното на Бог ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Радио Ватикана   

Възнесението на Господ Исус е тайна на християнската вяра, която приближава вярващите по пътя към Небесната родина. В своето поучение папа Бенедикт ХVІ неведнъж се е спирал на дълбокото съдържание на този празник.

Исус физически напуска човешката история, за да навлезе в Царството на Своя Небесен Отец, но между двете измерения – между земята и небето, има приемственост, казва Бенедикт ХVІ. Облаците, с които Христос е покрит, символизират отворена врата, която е Самият Исус:

продължава>
 
АЗ СЪМ С ВАС ДО СВЪРШЕКА НА СВЕТА! ПДФ Печат Е-мейл
Написано от о. Антъни Бранаган CSsR   

След Възкресението Исус се явявал на учениците Си много пъти. Това било Неговото сбогуване с тях, но те го знаели. Исус им казал много и им дал различни наставления. Но те сякаш не разбирали онова, което трябва да се случи. Но скоро, в деня на Петдесетница, Светият Дух щял да ги просветли и те да разберат всичко, което Исус им говорил, да разберат значението на случилото се на Възнесение.

продължава>
 
НЯМА ДА ВИ ОСТАВЯ СИРАЦИ! ПДФ Печат Е-мейл
Написано от о. Збигнев Пенкос CSsR   

Всеки човек иска да живее мирно и щастливо, в радост, без проблеми, трудности и грижи... Това е едно от най-заветните желания на нашето сърце. Полагаме множество усилия именно за да живеем щастливо. Нашият живот е белязан от постоянното очакване на онова, което ще ни донесе предстояща среща с друг човек или започващият ден, или настъпващата нова година... Когато всичко върви в съответствие с нашите очаквания и планове, ние сме спокойни, а може би дори щастливи и безгрижни.

Последно променен на Вторник, 07 Юни 2011 15:00
продължава>
 
Отивам да ви приготвя място! ПДФ Печат Е-мейл
Написано от о. Ян Глувчик CSsR   

Да не се смущава сърцето ви;
вярвайте в Бога и в Мене вярвайте.
В дома на Отца Ми има много жилища.”

(Ин. 14, 1-2)Във всеки от нас, във всеки човек живее мечтата и потребността от свое уютно, пълно с доброта и любов кътче. Такова кътче тук, на земята, е бащиният дом, домът, където живее нашето семейство. Дом, който ние строим и в който се връщаме, за да отдъхнем, да събе-рем сили и с нова надежда да излезем в об-кръжаващия ни свят. Невинаги обаче тази чо-вешка потребност бива удовлетворена – колко много са разрушените домове, разбитото се-мейно щастие, несбъднатите мечти за уютно домашно кътче!

Последно променен на Вторник, 07 Юни 2011 15:16
продължава>
 
<< Начало < Предишна 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Следваща > Край >>

Страница 99 от 105