Catholic Parish St. Joseph in Sofia: From "Parish Voice"
III Пасхална неделя PDF Print E-mail
There is no translation of this article


Емаус

Днешният eвангелски разказ е истинска история на спасението на човека в неговата осезаема среща с Възкръсналия Христос. Случва се всички да преживеем изпълнени със съмнения мрачни дни и да имаме усещането, че се намираме в безизходица, но дори и в такива моменти от тъмното дъно и на най-дълбоката пропаст проблясва светлина, която ни дава надежда за спасение и промяна. И всъщност в борбата си с житейските трудности ние често търсим точно тази светлина. Понякога успяваме да я видим, друг път – не.

Last Updated on Tuesday, 02 May 2017 09:00
Read more...
 
V Пасхална неделя PDF Print E-mail
There is no translation of this article


Аз съм Пътят и Истината и Животът!

Тази неделя слушаме откъс от една от дългите беседи между Исус и неговите ученици, за които св. Йоан ни разказва. Извадени от контекста, думите от Евангелието, които чуваме днес, звучат единствено насърчително и успокояващо, но смисълът, който се крие зад тях, е много по-дълбок.

Last Updated on Saturday, 20 May 2017 23:35
Read more...
 
VI Пасхална неделя PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Ако ме обичате...

Kак да разпознаем добрия учител? По неговите ученици. А как да разпознаем добрите родители? По техните деца. Как обикновено можем да оценим работата на някого? По неговите дела.

Last Updated on Saturday, 20 May 2017 23:40
Read more...
 
Света Троица PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Света Троица

От времето на Адвента до Петдесетница, седмица след седмица размишляваме върху живота, смъртта, Възкресението и Възнесението на Исус и слизането на Светия Дух върху апостолите.

Last Updated on Tuesday, 20 June 2017 21:37
Read more...
 
Тяло и Кръв Христови PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Тяло и Кръв Христови

Неделята е денят, в който идваме в църквата, за да отдадем чест и слава на Бога. Ние формираме църковната общност и й придаваме облика, който има. Христос е глава на Църквата. Той е центърът и ние сме тук заради Неговото присъствие.

Last Updated on Tuesday, 20 June 2017 21:39
Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 5 of 99