Catholic Parish St. Joseph in Sofia: From "Parish Voice"
VIII Неделя през годината PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Не се тревожете излишно!

Често ни се случва да погледнем някого и да си помислим какъв щастливец и късметлия е, здрав и млад, колко е успешен, какво добро семейство има, солидна кариера и висок стандарт на живот. После, когато се заговорим и опознаем и той ни разкаже за своите житейски трудности и тревоги, за това, което го мъчи, че не може да спи спокойно, защото работата не върви съвсем според очакванията, оставаме изненадани и си казваме – странна работа!

Last Updated on Saturday, 25 February 2017 08:17
Read more...
 
V Неделя през годината PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Вие сте солта на земята

Днешните четива започват с пасаж от книгата на пророк Исаия, в който израелтяните са призовани да вършат добрини за умилостивяване на Бога, който сякаш не чува молитвите им и не се намесва, за да ги защити във време, в което цари бедност, несправедливост и експлоатация.

Last Updated on Sunday, 05 February 2017 09:21
Read more...
 
VII Неделя през годината PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Бъдете свети...”

Нека си представим, че присъстваме на репетиция на някой оркестър. Свирят най-добрите професионалисти и школувани музиканти. В един момент диригентът тропва с палката и казва: Стоп! Не е добре! Тук трябва да...

Last Updated on Saturday, 18 February 2017 16:45
Read more...
 
III Неделя на Великия Пост PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Дай ми да пия

Времето на Великия пост е време за покаяние и обръщане и често в този период имаме чувството, че сме подтиквани да променим живота си. Хубаво желание, но заслугата да го изпитаме не е само наша. Бог е Този, Който ни призовава към обръщане, Този, Който ни дава сила да потърсим прошка за греховете си, и Този, Който ни преобразява в обърнати във вяра християни.

Last Updated on Wednesday, 22 March 2017 11:52
Read more...
 
II Неделя на Великия Пост PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Бог се разкрива

Историята на човечеството познава много начинания – някои от тях смели и дръзки до безумие, едни успешни, а други не. Да си спомним едно от най-големите открития, станали някога – откриването на Америка. Колумб и неговите мореплаватели предполагали, че, тръгвайки от Испания и плавайки на запад, ще стигнат до Индия.

Last Updated on Sunday, 12 March 2017 22:08
Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 8 of 105