Catholic Parish St. Joseph in Sofia: From "Parish Voice"
Необходим е съюз между християните за закрила на живота PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Необходимо е православните, католиците и протестантите да се съюзят за закрила на общите християнски ценности – това каза Волоколамският митрополит Иларион, ръководител на отдела за външноцърковните връзки към Московската патриаршия.

Read more...
 
ПРЕДЛАГАМ ВИ БЛАГОСЛОВИЯ… PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Скъпи братя и сестри!

Ако днес някой ни каже, че след два дни ще поскъпне захарта, сигурно голяма част от нас ще отидат веднага в магазините, за да търсят захар на старата цена. Така е и с бензина: ако разберем, че утре той ще поскъпне, повечето от шофьорите, а също и аз, ще отидат на първата бензиностанция, да напълнят резервоара на автомобила си.

Last Updated on Saturday, 12 March 2011 20:02
Read more...
 
Стартира рекламна кампания на Църквата срещу дрогата PDF Print E-mail
There is no translation of this article

“Влизането в света на дрогата е много по-лесно, отколкото излизането от там” - това е мотото, с което Епископската конференция на Аржентина започна рекламна кампания срещу зависимостта от наркотиците. Инициативата беше представена в Буенос Айрес от Националната комисия за пасторална грижа за зависимите от наркотици, ръководена от монс. Хорхе Едуардо Лозано, заедно с Националния съвет по рекламата, който ще предостави безплатно рекламно пространство в основните местни медии.

Last Updated on Sunday, 06 March 2011 12:48
Read more...
 
Първом търсете царството на Бога и Неговата правда PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Размишлявайки над днешното Евангелско четиво, трябва решително да поставим въпроса за съзиданието на Царството Божие на земята. И става ли въпрос тук и за силата на вярата.

„Първом търсете Царството на Бога...” Това без съмнение е най-важната фраза от прочетения днес фрагмент от Евангелието според Матей. Можем смело да кажем, че това е прекрасна програма на живота за човека, вярващ в учението на Христос, програма за всеки ден.

Read more...
 
Бъдете съвършени, както е съвършен и Небесният ваш Отец PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Братя и сестри, днешното първо четиво от Книгата „Левит” ни учи, че ако сме изпълнени с дух на братолюбие, ще бъде невъзможно враждата, отмъщението и злобата да живеят в нас. Обичта към ближния ще ни помогне да постигнем светостта, както изисква Господ: „Бъдете свети, защото Аз, Господ, Бог ваш, съм свет” (Лев. 19, 2). Но ако таим вражда и желание за отмъщение в сърцето си, редом с тях ще живее в сърцето ни и омразата към ближните. А ако духът на омразата е вътре в нас, значи живеем в грях. Първото четиво ни напомня да не вършим грях чрез духа на омразата към един или повече наши братя.

Last Updated on Wednesday, 09 March 2011 10:33
Read more...
 
<< Start < Prev 91 92 93 94 95 96 97 98 99 Next > End >>

Page 97 of 99