Catholic Parish St. Joseph in Sofia: From "Parish Voice"
Папа Бенедикт XVI за празника Възнесение Господне: Чрез Христос човекът навлезе завинаги в лоното на Бог PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Възнесението на Господ Исус е тайна на християнската вяра, която приближава вярващите по пътя към Небесната родина. В своето поучение папа Бенедикт ХVІ неведнъж се е спирал на дълбокото съдържание на този празник.

Исус физически напуска човешката история, за да навлезе в Царството на Своя Небесен Отец, но между двете измерения – между земята и небето, има приемственост, казва Бенедикт ХVІ. Облаците, с които Христос е покрит, символизират отворена врата, която е Самият Исус:

Read more...
 
АЗ СЪМ С ВАС ДО СВЪРШЕКА НА СВЕТА! PDF Print E-mail
There is no translation of this article

След Възкресението Исус се явявал на учениците Си много пъти. Това било Неговото сбогуване с тях, но те го знаели. Исус им казал много и им дал различни наставления. Но те сякаш не разбирали онова, което трябва да се случи. Но скоро, в деня на Петдесетница, Светият Дух щял да ги просветли и те да разберат всичко, което Исус им говорил, да разберат значението на случилото се на Възнесение.

Read more...
 
НЯМА ДА ВИ ОСТАВЯ СИРАЦИ! PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Всеки човек иска да живее мирно и щастливо, в радост, без проблеми, трудности и грижи... Това е едно от най-заветните желания на нашето сърце. Полагаме множество усилия именно за да живеем щастливо. Нашият живот е белязан от постоянното очакване на онова, което ще ни донесе предстояща среща с друг човек или започващият ден, или настъпващата нова година... Когато всичко върви в съответствие с нашите очаквания и планове, ние сме спокойни, а може би дори щастливи и безгрижни.

Last Updated on Tuesday, 07 June 2011 15:00
Read more...
 
Отивам да ви приготвя място! PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Да не се смущава сърцето ви;
вярвайте в Бога и в Мене вярвайте.
В дома на Отца Ми има много жилища.”

(Ин. 14, 1-2)Във всеки от нас, във всеки човек живее мечтата и потребността от свое уютно, пълно с доброта и любов кътче. Такова кътче тук, на земята, е бащиният дом, домът, където живее нашето семейство. Дом, който ние строим и в който се връщаме, за да отдъхнем, да събе-рем сили и с нова надежда да излезем в об-кръжаващия ни свят. Невинаги обаче тази чо-вешка потребност бива удовлетворена – колко много са разрушените домове, разбитото се-мейно щастие, несбъднатите мечти за уютно домашно кътче!

Last Updated on Tuesday, 07 June 2011 15:16
Read more...
 
Стартира интернет сайт за Молитвения ден за званията PDF Print E-mail
There is no translation of this article

В навечерието на 48-ия Молитвен ден за званията, който отбелязваме днес, на 15 май - неделята на Добрия Пастир, американските католически епископи припомниха призива на Бенедикт ХVІ: „всяка християнска общност и всеки вярващ да поеме съзнателно отговорността за насърчаване на званията”. В послание към вярващите, предадено от агенция Zenit, епископите цитират думите на Папата: „Важно е да се насърчават онези, които показват ясни знаци на призвание за свещенически и богопосветен живот, за да почувстват топлината на цялата общност и да кажат своето „да” на Бог и Църквата.”

Read more...
 
<< Start < Prev 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Next > End >>

Page 99 of 105