Catholic Parish St. Joseph in Sofia: From "Parish Voice"
Папа Бенедикт XVI: Следването на Исус е задължаващо и вълнуващо призвание PDF Print E-mail
Written by Радио Ватикана   
There is no translation of this article

"Да се приеме волята на Бог, не погубва и не унищожава човека" - това заявява Бенедикт XVI в посланието си за предстоящия Световен молитвен ден за званията, който ще бъде отбелязан на 15 май, в четвъртата неделя на Великден, на тема "Насърчаване на званията в местната църква”.

Last Updated on Saturday, 19 February 2011 20:10
Read more...
 
Велик ще бъдеш в царството небесно! PDF Print E-mail
There is no translation of this article

С удоволствие четем книги и гледаме филми за героични подвизи, но в повечето случаи нашият живот не се състои от героични постъпки. Животът ни е изпълнен с обикновени дейности, които изобщо не са героични – готвене, чистене, работещите работят своята работа, майките се грижат за своите деца... Въпреки това Исус призовава последователите Си да живеят с героична добродетел. Да следваме Исус, това означава да се опитваме да живеем по начин, който често изглежда невъзможен.

Read more...
 
Папата призовава вярващите да свидетелстват за присъствието на Христос сред болните и страдащите PDF Print E-mail
There is no translation of this article

В мисионерските територии, където борбата с болестите е най-спешна, християнските общности трябва да свидетелстват за присъствието на Христос сред страдащите." Това е молитвеното намерение на Бенедикт XVI за месец февруари. Тема, на която Папата често се спира. “Независимо че болестите са част от човешкия живот - каза той по време на „Ангел Господен” на 8 февруари 2009 г., - ние не можем да свикнем с тях не само защото понякога са наистина тежки, но най-вече защото сме създадени за живот, за живот в пълнота.” „Когато сме подложени на изпитание от злото и молитвите ни изглеждат сякаш напразни - добави Светият Отец, - отговорите, които търсим, ще намерим в Евангелието.”

Last Updated on Sunday, 13 February 2011 10:23
Read more...
 
Вие сте солта на земята! PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Преживяваме петата обикновена неделя на литургичната година. Само след няколко седмици ще започне времето на Великия Пост. А сега ние сме се събрали за Евхаристията, за да се срещнем с Исус – живия, възкръсналия, милосърдния и изпълнен с любов към всеки човек. Искаме днес отново да Го приемем в своето сърце, в своя живот. Искаме да приемем Неговото слово, словото на Евангелието и да живеем с Него днес, тази неделя и през целия си живот. И към това Той ни призовава, към това ни приканва.

Last Updated on Sunday, 13 February 2011 10:23
Read more...
 
УНИЦЕФ: 4 милиона деца в Хаити се намират в драматични условия PDF Print E-mail
There is no translation of this article

Една година след земетресението, което на 12 януари 2010 г. опустоши Хаити, Фондът на обединените нации за децата, Unicef, публикува доклад за ситуацията на малолетните на острова, озаглавен „Децата в Хаити. Една година по-късно”. В доклада се посочват драматичните условия, при които живеят 4-те милиона деца в Хаити: те нямат достъп до вода, тоалетни, санитарни и училищни служби и са заплашени от болести, оскъдна хигиена и от трафика и експлоатацията на хора. Все още 380 000 деца живеят в евакуационните лагери.

Last Updated on Friday, 11 February 2011 22:49
Read more...
 
<< Start < Prev 101 102 103 104 105 Next > End >>

Page 104 of 105