Z "Głosu Parafian"
Необходим е съюз между християните за закрила на живота PDF Drukuj Email
Wpisany przez Радио Ватикана   
Brak tłumaczenia artykułu

Необходимо е православните, католиците и протестантите да се съюзят за закрила на общите християнски ценности – това каза Волоколамският митрополит Иларион, ръководител на отдела за външноцърковните връзки към Московската патриаршия.

Więcej…
 
ПРЕДЛАГАМ ВИ БЛАГОСЛОВИЯ… PDF Drukuj Email
Wpisany przez О. Дариуш Пашински CSsR   
Brak tłumaczenia artykułu

Скъпи братя и сестри!

Ако днес някой ни каже, че след два дни ще поскъпне захарта, сигурно голяма част от нас ще отидат веднага в магазините, за да търсят захар на старата цена. Така е и с бензина: ако разберем, че утре той ще поскъпне, повечето от шофьорите, а също и аз, ще отидат на първата бензиностанция, да напълнят резервоара на автомобила си.

Poprawiony: sobota, 12 marca 2011 20:02
Więcej…
 
Стартира рекламна кампания на Църквата срещу дрогата PDF Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
Brak tłumaczenia artykułu

“Влизането в света на дрогата е много по-лесно, отколкото излизането от там” - това е мотото, с което Епископската конференция на Аржентина започна рекламна кампания срещу зависимостта от наркотиците. Инициативата беше представена в Буенос Айрес от Националната комисия за пасторална грижа за зависимите от наркотици, ръководена от монс. Хорхе Едуардо Лозано, заедно с Националния съвет по рекламата, който ще предостави безплатно рекламно пространство в основните местни медии.

Poprawiony: niedziela, 06 marca 2011 12:48
Więcej…
 
Първом търсете царството на Бога и Неговата правда PDF Drukuj Email
Wpisany przez о. Славомир Подлях CSsR   
Brak tłumaczenia artykułu

Размишлявайки над днешното Евангелско четиво, трябва решително да поставим въпроса за съзиданието на Царството Божие на земята. И става ли въпрос тук и за силата на вярата.

„Първом търсете Царството на Бога...” Това без съмнение е най-важната фраза от прочетения днес фрагмент от Евангелието според Матей. Можем смело да кажем, че това е прекрасна програма на живота за човека, вярващ в учението на Христос, програма за всеки ден.

Więcej…
 
Бъдете съвършени, както е съвършен и Небесният ваш Отец PDF Drukuj Email
Wpisany przez Войчех Загроцки   
Brak tłumaczenia artykułu

Братя и сестри, днешното първо четиво от Книгата „Левит” ни учи, че ако сме изпълнени с дух на братолюбие, ще бъде невъзможно враждата, отмъщението и злобата да живеят в нас. Обичта към ближния ще ни помогне да постигнем светостта, както изисква Господ: „Бъдете свети, защото Аз, Господ, Бог ваш, съм свет” (Лев. 19, 2). Но ако таим вражда и желание за отмъщение в сърцето си, редом с тях ще живее в сърцето ни и омразата към ближните. А ако духът на омразата е вътре в нас, значи живеем в грях. Първото четиво ни напомня да не вършим грях чрез духа на омразата към един или повече наши братя.

Poprawiony: środa, 09 marca 2011 10:33
Więcej…
 
<< pierwsza < poprzednia 91 92 93 94 95 następna > ostatnia >>

Strona 93 z 95