Z "Głosu Parafian"
Защо сте тъжни? PDF Drukuj Email
Wpisany przez о. Анджей Шлюсаж   
Brak tłumaczenia artykułu

Ако човек не забелязва Бога в своя живот, това не означава, че Го няма! Може би се повтаря историята на учениците, отиващи в Емаус. Те вървели редом с Исус, но не можели да Го „видят”, да Го познаят. Усещането за „отсъствие” на Бога от живота на много хора, а може би и от нашия, се среща често днес. Историята на отиващите в Емаус ученици от днешното Евангелие ни показва какво трябва да направим, за да забележим Възкръсналия Господ в своя живот.

Poprawiony: sobota, 14 maja 2011 16:19
Więcej…
 
ЦЕЛИЯТ СВЯТ С ТРЕПЕТ ПРОСЛЕДИ БЕАТИФИКАЦИЯТА НА ЙОАН-ПАВЕЛ II PDF Drukuj Email
Wpisany przez Радио Ватикана   
Brak tłumaczenia artykułu

Днес, 1 май, в Неделята на Божието Милосърдие, папа Бенедикт ХVІ отслужи от 10.00 часа Света литургия на площад „Свети Петър”, на която провъзгласи папа Йоан-Павел II за Блажен.

Множество инициативи на верните по целия свят, припомнящи личността на Блажения Папа и неговия понтификат, белязаха предшестващите дългоочакваното събитие дни. Особено емоционално беше очакването за хората, които са били близо до Папа Войтила по време на неговия 27-годишен понтификат.

Poprawiony: poniedziałek, 09 maja 2011 23:23
Więcej…
 
ИСУСЕ, УПОВАВАМЕ СЕ НА ТЕБ! PDF Drukuj Email
Wpisany przez о. Антъни Бранаган CSsR   
Brak tłumaczenia artykułu

Господ ни дарява опрощение на нашите грехове и ни призовава да се уповаваме на Неговото безгранично милосърдие. Исусе, уповаваме се на Теб!

Бог непрекъснато ни привлича към Себе Си. Той ни обича и иска ние да бъдем близо до Него, за да може да ни прегърне нежно, ласкаво, с любов да отговори на нашето пълно детско доверие. Исусе, уповаваме се на Теб!

Poprawiony: poniedziałek, 09 maja 2011 23:23
Więcej…
 
ДА ЖИВЕЕМ С ВЪЗКРЕСЕНИЕТО! PDF Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
Brak tłumaczenia artykułu

След дългия четиридесетдневен период на подготовка ние вчера вечерта се приближихме до вратата на нощта, която наричат Велика. В нея ни въведе облеченият с празнични одежди свещеник, който носеше запалената Пасхална свещ. В сумрачната църква блещукането на огънчето на свещта бе като радостен предвестник за настъпващия ден. Светлината Христова! Изпълнили църквата, верните палеха своите свещи от горящата Пасхална свещ. И храмът внезапно се изпълни със светлина. Разбуди се мълчащия от три дни орган. От олтара полетя в света първото празнично „Алилуя!”. Настъпи Пасха!

Więcej…
 
ЕДИНСТВЕНИЯТ ПЪТ КЪМ ПАСХАТА PDF Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
Brak tłumaczenia artykułu

Братя и сестри, днешната литургия на Връбница започва с „Осанна!”, с радостни песни и върбови клонки, които символизират триумфа. Но после, само след няколко минути ще звучи от олтара брутално-реалистичното описание на страданията и смъртта на Христос. Така е било и в реалния първообраз на днешното тържество - там, на улиците на Йерусалим, преди двадесет века. Човекът, с когото се свързвали толкова надежди, човекът, когото цялата столица с ентусиазъм приветствала като дългоочаквания цар на Израил, в продължение само на два дни в същия този град, където вчера под нозете Му постилали одежди, бил арестуван, осъден и разпънат на кръста като престъпник!

Poprawiony: niedziela, 24 kwietnia 2011 09:57
Więcej…
 
<< pierwsza < poprzednia 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 następna > ostatnia >>

Strona 98 z 102