Z "Głosu Parafian"

Artykuły opublikowane wcześniej w "Głosie Parafian".Да бъдем отговорни стопани! PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Често хората забравят, а ако не забравят, не придават голямо значение на истината, че всеки, надарен с нещо, след това трябва да даде отчет как се е разпоредил с получения дар. По правило се интересуваме само от това какво даваме и колко даваме. Даваме много – значи трябва и да вземем много, даваме малко – но и за малко се нареждаме на опашката. Ето така преминава целият ни живот… Вечно нещо не ни достига, винаги искаме повече, все протягаме ръка за нови и нови дарове.

Więcej…
 
През ноември Папата се моли за източнокатолическите Църкви PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

„Да бъдат Източнокатолически църкви и техните вековни традиции познати и ценени като духовно съкровище за цялата Църква” – така е формулирано Общото молитвено намерение на Папа Бенедикт XVI за ноември. С него Светият Отец благодари на католиците от Източен обред за тяхната вярност, платена с кръв през вековете до днешно време и ги уверява в своята подкрепа и дълбоко признание към Източнокатолическите църкви за изключителната им роля като "живи свидетели на тази традиция”. Без постоянна връзка с традицията на своя произход, припомня Папата, няма бъдеще за Христовата Църква.

Poprawiony: środa, 09 listopada 2011 15:40
Więcej…
 
Бъдете будни! PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Когато говорим за Царството Небесно, ние сме свикнали да мислим за него в бъдеще време. Макар че то вече пребивава в нас! Ние вече сме негови обитатели! Хората с малка вяра ще кажат: „Почакайте! Около себе си аз виждам само грешен свят, изпълнен с насилие, жестокости и сълзи. Не виждам вечно щастливия край, за който проповядвате. Непрекъснато трябва да се трудя с пот на челото и най-важното – аз все още съм смъртен човек. Тогава що за глупости са това с Царството Небесно?”

Więcej…
 
ПАПА Бенедикт ХVІ в Асизи PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Религиите не могат никога да бъдат причина за насилие. Различните вероизповедания и междурелигиозният диалог трябва да бъдат основата за мира. Това е призивът на Бенедикт ХVІ, отправен на 27 октомври в Асизи към представители на всички световни религии и към група невярващи по време на Световния ден на молитва и размисъл за мира – 25 години след историческата среща, пожелана от блажения Йоан-Павел ІІ. Папата и близо 300 участници в срещата под наслов „Поклонници на истината, поклонници на мира” пристигнаха на 27 октомври сутринта в града на Свети Франциск с влак, който късно вечерта ги върна отново в Рим.

Więcej…
 
Вярата в Исус е път към спасението PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

На 17 октомври Ватиканският пресцентър публикува апостолическото писмо на папа Бенедикт ХVІ, озаглавено "Врата на вярата" (Porta fidei), с което официално обявява Годината на вярата. Тя ще започне на 11 октомври 2012 - в контекста на 50-ата годишнина от началото на Втория Ватикански събор, и ще завърши на 23 ноември 2013, на празника „Христос Цар”. В писмото Папата пояснава, че тази специална година е "призив към истинско и обновено обръщане към Господ, единствения Спасител на света”.

Więcej…
 
<< pierwsza < poprzednia 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 następna > ostatnia >>

Strona 94 z 105