Z "Głosu Parafian"

Artykuły opublikowane wcześniej w "Głosie Parafian".Дето са двама събрани в Мое име, там съм Аз посред тях! PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

В еврейската синагога и досега има принцип, според който общата молитва може да бъде казана само когато се съберат най-малко десетима мъже. Исус въвежда друго правило: „Дето са двама или трима събрани в Мое име, там съм Аз посред тях.” Но не броят е важен тук и не е задължително да бъдат хора с неопетнено име, някакви особено набожни християни. Задължително е обаче да са се събрали в Негово име; когато се молят заедно, да призовават Неговото име; в общността да проповядват Неговото слово; когато се събират, да приемат Неговото Тяло и Кръв – за Негов помен. Тогава там Той – както е обещал – ще е посред тях.

Poprawiony: niedziela, 04 września 2011 17:59
Więcej…
 
Папа Бенедикт ХVІ: СВЕТОВНИЯТ МЛАДЕЖКИ ДЕН Е ЦЕНЕН ДАР, КОЙТО ДАВА НАДЕЖДА ЗА БЪДЕЩЕТО НА ЦЪРКВАТА PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

„Безценен дар за Църквата”, „водопад от светлина”, „вълнуващо църковно събитие” – така папа Бенедикт ХVІ нерече ХХVІ Световен младежки ден, който се проведе в Мадрид от 18 до 21 август с участието на повече от 2 милиона младежи от петте континента. Незабравимите моменти от Мадрид Папата припомни на генералната аудиенция, която проведе в двора на апостолическата резиденция в Кастел Гандолфо пред 4500 поклонници на 24 август. В края на аудиенцията Бенедикт ХVІ оповести темата за следващия Световен младежки ден в Рио де Жанейро през 2013 г.: „Идете и научете всички народи” (Мт. 28, 19).

Poprawiony: środa, 21 września 2011 12:48
Więcej…
 
Вземи кръста си и Ме последвай! PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Днес Евангелското четиво е според свети Матей (16, 21-27). Сигурно мнозина ще намерят за странна поканата на Исус, която чухме в откъса от Евангелието: „Ако някой иска да върви след Мене, нека се отрече от себе си, да вземе кръста си и Ме последва!” Не се учудваме, когато някой ни покани на имен ден, на сватба или по някакъв друг случай да му отидем на гости. Но когато ни канят да страдаме, да носим кръста!

Więcej…
 
За кого Ме човеците мислят... PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Този въпрос Исус задал на учениците, които Го следвали. Този въпрос Исус задава и на християните от нашето време: „За кого Ме човеците мислят?”

И както преди две хиляди ходини, така и днес мненията за Исус се разделят: едни Го смятат за пророк, други – за знаменита личност, за кумир на тълпата, трети вярват, че Той може да започне Ново време…

„А вие за кого Ме мислите?” От отговора на този въпрос не трябва да бягаме. Този въпрос изисква отговор и засяга всички хора. Христос днес за пореден път пита: вие за кого Ме мислите? Вие, християните в тази страна, за кого Ме мислите? Вие, мъже и жени, за кого Ме мислите?

Този въпрос идва от самото Сърце на Исус. Този, Който разкрива Своето Сърце, Който иска всеки човек, към когото се обръща, да Му отговори не само с разума си. Въпросът, идващ от самото Сърце Исусово, иска да докосне нашите сърца! За кого Ме мислите? Познавате ли Ме в крайна сметка? Свидетелствате ли за Мен в света? Обичате ли Ме?

Więcej…
 
След огъня – лъх от тих вятър… PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Когато четем Свещеното Писание, виждаме по колко различни начини може да се представи Бог. Това е важно, защото чрез думите в Библията Сам Господ Бог ни говори за Себе Си. Ние казваме за Него, че е Единствен, Всемогъщ, Вечен. Четем за това, че Той е Създателят на всичко. Знаем, че Бог е справедлив и наказва за злото и за греховете. Знаем, че Той е милостив, че прощава, че не иска гибелта на грешника, а да се обърне и да бъде щастлив и спасен. Но списъкът ни не е завършен, защото Господ Бог е безкрайно по-голям от нас и надвишава безкрайно възможностите на нашето познание и разбиране.

Poprawiony: środa, 21 września 2011 12:48
Więcej…
 
<< pierwsza < poprzednia 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 następna > ostatnia >>

Strona 97 z 105