Z "Głosu Parafian"

Artykuły opublikowane wcześniej w "Głosie Parafian".Папа Бенедикт XVI: Следването на Исус е задължаващо и вълнуващо призвание PDF Drukuj Email
Wpisany przez Радио Ватикана   
Brak tłumaczenia artykułu

"Да се приеме волята на Бог, не погубва и не унищожава човека" - това заявява Бенедикт XVI в посланието си за предстоящия Световен молитвен ден за званията, който ще бъде отбелязан на 15 май, в четвъртата неделя на Великден, на тема "Насърчаване на званията в местната църква”.

Poprawiony: sobota, 19 lutego 2011 20:10
Więcej…
 
Велик ще бъдеш в царството небесно! PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

С удоволствие четем книги и гледаме филми за героични подвизи, но в повечето случаи нашият живот не се състои от героични постъпки. Животът ни е изпълнен с обикновени дейности, които изобщо не са героични – готвене, чистене, работещите работят своята работа, майките се грижат за своите деца... Въпреки това Исус призовава последователите Си да живеят с героична добродетел. Да следваме Исус, това означава да се опитваме да живеем по начин, който често изглежда невъзможен.

Więcej…
 
Папата призовава вярващите да свидетелстват за присъствието на Христос сред болните и страдащите PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

В мисионерските територии, където борбата с болестите е най-спешна, християнските общности трябва да свидетелстват за присъствието на Христос сред страдащите." Това е молитвеното намерение на Бенедикт XVI за месец февруари. Тема, на която Папата често се спира. “Независимо че болестите са част от човешкия живот - каза той по време на „Ангел Господен” на 8 февруари 2009 г., - ние не можем да свикнем с тях не само защото понякога са наистина тежки, но най-вече защото сме създадени за живот, за живот в пълнота.” „Когато сме подложени на изпитание от злото и молитвите ни изглеждат сякаш напразни - добави Светият Отец, - отговорите, които търсим, ще намерим в Евангелието.”

Poprawiony: niedziela, 13 lutego 2011 10:23
Więcej…
 
Вие сте солта на земята! PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Преживяваме петата обикновена неделя на литургичната година. Само след няколко седмици ще започне времето на Великия Пост. А сега ние сме се събрали за Евхаристията, за да се срещнем с Исус – живия, възкръсналия, милосърдния и изпълнен с любов към всеки човек. Искаме днес отново да Го приемем в своето сърце, в своя живот. Искаме да приемем Неговото слово, словото на Евангелието и да живеем с Него днес, тази неделя и през целия си живот. И към това Той ни призовава, към това ни приканва.

Poprawiony: niedziela, 13 lutego 2011 10:23
Więcej…
 
УНИЦЕФ: 4 милиона деца в Хаити се намират в драматични условия PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Една година след земетресението, което на 12 януари 2010 г. опустоши Хаити, Фондът на обединените нации за децата, Unicef, публикува доклад за ситуацията на малолетните на острова, озаглавен „Децата в Хаити. Една година по-късно”. В доклада се посочват драматичните условия, при които живеят 4-те милиона деца в Хаити: те нямат достъп до вода, тоалетни, санитарни и училищни служби и са заплашени от болести, оскъдна хигиена и от трафика и експлоатацията на хора. Все още 380 000 деца живеят в евакуационните лагери.

Poprawiony: piątek, 11 lutego 2011 22:49
Więcej…
 
<< pierwsza < poprzednia 91 92 93 94 95 96 97 98 99 następna > ostatnia >>

Strona 98 z 99