Z "Głosu Parafian"

Artykuły opublikowane wcześniej w "Głosie Parafian".Папа Бенедикт XVI за празника Възнесение Господне: Чрез Христос човекът навлезе завинаги в лоното на Бог PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Възнесението на Господ Исус е тайна на християнската вяра, която приближава вярващите по пътя към Небесната родина. В своето поучение папа Бенедикт ХVІ неведнъж се е спирал на дълбокото съдържание на този празник.

Исус физически напуска човешката история, за да навлезе в Царството на Своя Небесен Отец, но между двете измерения – между земята и небето, има приемственост, казва Бенедикт ХVІ. Облаците, с които Христос е покрит, символизират отворена врата, която е Самият Исус:

Więcej…
 
АЗ СЪМ С ВАС ДО СВЪРШЕКА НА СВЕТА! PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

След Възкресението Исус се явявал на учениците Си много пъти. Това било Неговото сбогуване с тях, но те го знаели. Исус им казал много и им дал различни наставления. Но те сякаш не разбирали онова, което трябва да се случи. Но скоро, в деня на Петдесетница, Светият Дух щял да ги просветли и те да разберат всичко, което Исус им говорил, да разберат значението на случилото се на Възнесение.

Więcej…
 
НЯМА ДА ВИ ОСТАВЯ СИРАЦИ! PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Всеки човек иска да живее мирно и щастливо, в радост, без проблеми, трудности и грижи... Това е едно от най-заветните желания на нашето сърце. Полагаме множество усилия именно за да живеем щастливо. Нашият живот е белязан от постоянното очакване на онова, което ще ни донесе предстояща среща с друг човек или започващият ден, или настъпващата нова година... Когато всичко върви в съответствие с нашите очаквания и планове, ние сме спокойни, а може би дори щастливи и безгрижни.

Poprawiony: wtorek, 07 czerwca 2011 15:00
Więcej…
 
Отивам да ви приготвя място! PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

Да не се смущава сърцето ви;
вярвайте в Бога и в Мене вярвайте.
В дома на Отца Ми има много жилища.”

(Ин. 14, 1-2)Във всеки от нас, във всеки човек живее мечтата и потребността от свое уютно, пълно с доброта и любов кътче. Такова кътче тук, на земята, е бащиният дом, домът, където живее нашето семейство. Дом, който ние строим и в който се връщаме, за да отдъхнем, да събе-рем сили и с нова надежда да излезем в об-кръжаващия ни свят. Невинаги обаче тази чо-вешка потребност бива удовлетворена – колко много са разрушените домове, разбитото се-мейно щастие, несбъднатите мечти за уютно домашно кътче!

Poprawiony: wtorek, 07 czerwca 2011 15:16
Więcej…
 
Стартира интернет сайт за Молитвения ден за званията PDF Drukuj Email
Brak tłumaczenia artykułu

В навечерието на 48-ия Молитвен ден за званията, който отбелязваме днес, на 15 май - неделята на Добрия Пастир, американските католически епископи припомниха призива на Бенедикт ХVІ: „всяка християнска общност и всеки вярващ да поеме съзнателно отговорността за насърчаване на званията”. В послание към вярващите, предадено от агенция Zenit, епископите цитират думите на Папата: „Важно е да се насърчават онези, които показват ясни знаци на призвание за свещенически и богопосветен живот, за да почувстват топлината на цялата общност и да кажат своето „да” на Бог и Църквата.”

Więcej…
 
<< pierwsza < poprzednia 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 następna > ostatnia >>

Strona 99 z 105