anonimnialkoholici

Анонимни алкохолици

       Анонимните срещи са най-често срещаните програми, свързани с подпомагане на хора с химическа зависимост към алкохола и са създадени с единствената цел да помогнат на хората, които се борят с алкохолизма.

     Възстановяването от зависимостта е трудно пътуване и понякога копнежът може да бъде прекалено силен, за да ви изкуши за рецидив.

    Но все пак опитът показва, че е съвсем възможно да приключи успешно. Посещаването на срещите, организирани по този начин ви дават възможност да разкриете най-мрачните си тайни, без да се страхувате от осъждане и упреци, а познанството с други хора, които споделят тяхната история ви дава смелост да продължите да се борите.

   Освен това тук ще се сдобиете с кураж, че няма грешка, която да е по-голяма от другата и особено ако е резултат от пристрастяване.

  Срещите се провеждат в определен ред и по зададен график, който трябва стриктно да се спазва. На участниците е забранено да споделят случващото се в срещите с членове извън групата. Фактът, че всички споделят своя опит, улеснява взаимната подкрепа и уважение.

  По време на срещите можете да научите за житейските хакове за това какво работи и какво не, когато става дума за трезвост. Въпреки че това, което работи за друг човек, може да не работи за вас, има големи шансове да научите нещо ново от други, преживяли същия проблем като вас. Освен това вие получавате възможност да споделите с членовете за откритията, които сте направили, когато търсите начини да ви помогнат да изтрезнеете.

 Най-важното е, че тези срещи са безплатни, тъй като не всеки, който е готов да се възстанови от пристрастяването, може да си позволи частен терапевт.