enorijski saobshtenia ANG

PARISH NOTICES

Енорийски съобщения

 Честит празник Тяло и Кръв Христови! Днес Църквата подчертава богатството и красотата на тайнството Евхаристия, която е основният аспект на нашата вяра и необикновен небесен дар за нас. Нека, взимайки участие в това тържество, да се молим нашият Господ да ни направи души, посветени на благословената Евхаристия, така че отношенията ни с Него да пораждат в сърцата ни обич, духовна радост и мир! Благодарим на всички, които участваха и се включиха в подготовката на празника! Днес от 19.30 часа ви каним на концерт с религиозни песнопеения на ансамбъл „Музика антика – София“. Вход свободен. Заповядайте!

– Утре, на 12 юни, възпоменаваме блажените капуцини от Полша, мъченици от времето на Втората световна война: Аницет Коплински, Хенрик Кшищофик, Флориян Степняк, Фиделис Хойнацки, Симфорян Дуцки.

– Във вторник, на 13 юни, честваме свети Антоний от Падуа, францисканец.

В четвъртък, на 15 юни, Сестрите Евхаристинки канят на техния патронен празник в манастира на бул. „Монтевидео“ № 15. От 17.00 часа ще бъде изложено Светото Причастие за обожаване, а от 18.00 часа ще се проведе архиерейска литургия и шествие със Светото Причастие.

– В петък, на 16 юни, честваме Пресвето Сърце Исусово. От 19.00 часа в нашия храм ще се проведе Света литургия в маронитски обред.  На същия ден в сградата, където се помещава радио Аве Мария, ул. „Ронкали“ № 2, от 18.30 часа, отец Максимилиан Кониечни ще изнесе беседа, озаглавена „Малката св. Тереза в живота на св. Максимилиан Колбе“. Малките братя конвентуалци сърдечно канят за участие в това събитие, организирано по повод 150-годишнината от рождението и 100 години от беатификацията на св. Тереза. Във тази връзка също и манастира на сестрите кармилитки в неделя, 18 юни, от 17.00 часа ще се проведе молебен канон към св. Тереза а от 17.30 тържествена Света литургия с поднасяне на милисърдната любов – деяние на цялостно себеотдаване на Бога.

– В събота, на 17 юни честваме Непорочно Сърце Мариино.

Следваща неделя, 18 юни, от 15.30 часа ще се проведе Литургията на ференски език.

– Наближават дни, свързани с почивката, които може да прекараме също и в духовна формация. Сърдечно ви каним за следните събития:

* от 2 до 8 юли – лагер за деца в Бургас – записване при брат Ярослав;

* от 6 до 9 юли – Мариаполи – среща, организирана
от фоколарините в гр. Белене – подробности на пла август ката пред храма;

* от 6 до 16 юли – сесия на Школа на Дева Мария в Узана до гр. Габрово – подробности на плаката пред храма;

* от 30 юли до 7 август – Световна младежка среща в Лисабон – младежите ще придружават монс. Румен и брат Елко;

* от 21 до 25 август –Международен християнски фестивал в Белозем – записване при брат Даниел.