enorijski saobshtenia BG

Енорийски съобщения

20 НОЕМВРИ 2022 г. – ХРИСТОС ЦАР

  • Днес честваме празника Христос Цар на вселената, с който Църквата тържествено подчертава славата на Месианското царство, силата на Божията саможертва и възкресение и вечното свещеничество на нашия Господ Исус Христос.
  • На 21 ноември, понеделник, честваме празника „Въведение Богородично“. Този ден се отбелязва в страната ни и като Деня на християнското семейство, затова отправяме най-добри благопожелания за споделена любов, вяра, разбирателство и топлина към всички семейства в нашата енория!
  • На 22 ноември, вторник, възпоменаваме света Цецилия – девица и мъченица. Специална благодарност и поздрав отправяме към хористите, органистите и всички занимаващи се с изкуството на църковната музика и в молитва със застъпничеството на света Цецилия им пожелаваме творчески вдъхновения и многобройни изяви – красиви букети от изпълнения на фини мелодии за прослава на Бога и за радост на общността ни!
  • На 23 ноември, сряда, възпоменаваме свети Климент I Римски папа – първият епископ на Сердика и близък сподвижник на светите апостоли Петър и Павел. Припомняме, че мощите на св. Климент бяха подарени от папа Франциск на жителите на нашия град и се намират в църквата „Св. София“.  
  • На 24 ноември, четвъртък, възпоменаваме свети Андрей Дунг Лак и другари мъченици от Виетнам.
  • Следващата седмица, на 27 ноември отбелязваме Първата Адвентна неделя, с която започва времето на радостно очакване и подготовка за две важни в живота на вярващите християни събития. Първoто е честването на Рождество Христово, когато мислите ни са насочени към срещата с дошлия в света Въплътен Божи Син, а другото е Второто пришествие на Исус в края на света, когато Той ще се завърне отново на земята.
  •  Информираме ви, че от следващия понеделник, 28-ми ноември, делничните сутрешни литургии в чест на Божията Майка, наричани „Рорати“ и имащи специален характер, подчертаващ нашето очакване, ще отслужваме от 7:30 часа. Литургии от 8.00 часа няма да има.