enorijski saobshtenia BG

Енорийски съобщения

24 ЮЛИ 2022 г. – XVII НЕДЕЛЯ

 

  • Днешният неделен ден отбелязваме като Световен ден на възрастните хора. Тази година папа Франциск подчертава  важността да бъдат поканени възрастните хора да дадат своя принос за изграждането на един по-добър свят. Мотото и темата, които папата избра, са „Те ще дават плод и в старост“ от Книгата на Псалмите (91:15). Нека не забравяме в своите молитви и грижи възрастните хора в нашите семейства и обкръжение.
  • На 25 юли, понеделник, честваме деня на свети Яков Апостол. На същия ден възпоменаваме и свети Христофор, който е покровител на пътниците и шофьорите. След вечерната литургия ще бъдат освещавани автомобилите.
  • На 26 юли, вторник, възпоменаваме свети Йоаким и Ана.
  • На 29 юли, петък, честваме света Марта.
  • Сърдечно ви каним на лятната сесия на школата за християнски живот и евангелизация „Дева Мария от Назарет, Майка на Църквата“, на която ще имате възможност да преживеете десет дни, изпълнени с молитви, вълнуващи теми, споделяне, музика и радост. Школата ще се проведе от 3 до 13 август в хотел „Прима S“, в местността Узана в Стара планина, до гр. Габрово. Специална програма е подготвена за младежите на възраст от 12 до 17 години. Повече информация можете да намерите на таблото пред църквата.
  • Специална покана отправяме и към младежите над 14-годишна възраст за участие в традиционния за лятото Международен християнски фестивал в Белозем, който тази година ще се проведе от 22 до 26 август, под мотото „Дървото на живота“, черпейки вдъхновение от Библията, кои сме ние и към какво се стремим. Между дървото на познанието в рая и кръста на Голгота са отговорите на много от нашите въпроси и търсения. По време на фестивала предвиждаме набожности, конференции, уъркшопи, танци, песни, срещи по групи и участие в концерти. Заповядайте!