enorijski saobshtenia BG

                                                                                             

 

                                                                                                         ЕНОРИЙСКИ СЪОБЩЕНИЯ

                                                                                                               17 ОКТОМВРИ 2021г.

 

– На днешния ден с тържествена литургия, отслужена от 17.00 часа в Пловдив oт епископите на нашата страна заедно със свещениците, богопосветените и верните започва диоецезиалната фаза на синода, който е озаглавен:„За една синодална Църква: общение, участие и мисия“. В нашата енория във връзка със синода ви предлагаме първа синодална среща в събота на 30 октомври от 15.00 часа. Нека да се вслушаме във вдъхновенията на Светия Дух, какво Той желае от нашата общност тук, във София.

– На 18 октомври, понеделник, честваме свети Лука, евангелист.

– На 19 октомври, вторник, възпоменаваме свети Петър от Алкантара, францисканец, и свети Павел от Кръста, основател на отците пасионисти.

– На 22 октомври, петък, възпоменаваме свети папа Йоан Павел II покровител на семействата. По повод на това възпоменание след вечерната литургия от 18.00 часа ще проведем набожност с литания, по време на която ще се молим за семействата.

– На 23 октомври, събота, францисканското семейство възпоменава свети Иван Капистран – монах. На този ден от 10.00 часа в зала номер 3 сърдечно ви каним на поредната сесия на Доминиканската школа на тема: Как да разсъждаваме по въпросите на нравствеността. Лектор ще бъде о. д-р Роберт Плих OP.

– Следващата неделя, 24 октомври, отбелязваме Световния ден на мисиите. Нека не само в молитвите си помним за мисионерите, а също и подпомогнем материално – дискосът, събран на този ден, ще бъде предназначен точно за мисионерското дело в Църквата.

– Във връзка с идващите празници информираме, че шествието на гробищата ще се проведе в неделя, 31 октомври от 14.30 часа. В деня, когато възпоменаваме всички наши покойни братя и сестри, на 2 ноември, вторник, ще отслужим допълнителна Света евхаристия в параклиса на Централните софийски гробища от 10.30 ч. Каним ви сърдечно да запишете имената на вашите починали близки, за да можем да се молим за тях по това време. До входа на нашия храм ще намерите специално подготвена кутия, в която можете да ги оставите заедно с даренията.

Катехизис за възрастни, които имат желание да задълбочат своите познания за учението на Църквата,  провеждаме всеки петък от 19:00 часа.

– Месец октомври е посветен на Дева Мария и Светата броеница. Набожността традиционно отслужваме всеки ден преди вечерната литургия.