enorijski saobshtenia BG

Енорийски съобщения

Месец май е посветен на Божията Майка. Сърдечно ви каним да участвате в традиционната набожност в нейна чест – половин час преди вечерните литургии.

– На 2 май, понеделник, възпоменаваме свети Атанасий – църковен учител.

– На 3 май, вторник, честваме свети Филип и Яков апостоли.

– На 4 май, сряда, ще се молим чрез застъпничество на нашия събрат капуцин,  блажения Бенедикт от Урбино. На този ден от 19.00 часа в нашия храм ще се проведе концерт, посветен на празника Възкресение Христово
на Камерен оркестър „Класика“. В програмата ще звучат произведения от Хендел, Бах, Телеман, Перголези, Моцарт и др.

– На 5 май ще се молим чрез застъпничество на блажения Йеремия от Валхия, нашия събрат капуцин. Този ден е и първият четвъртък на месеца, когато заедно се молим за нови и свети звания към монашески и свещенически живот. Възможност за обожаване на Светото Причастие ще има от 17:00 часа. След вечерната литургия от 18.00 часа ще проведем и великденската набожност Via Lucis – Път на светлината, в която размишляваме върху срещите на Възкръсналия Исус с Неговите ученици.

– 6 май е  първият петък на месеца, когато по един особен начин почитаме Пресвятото Сърце Исусово.

И времето за дългоочакваното поклонническо пътуване до Босна и Херцеговина, Хърватска и Черна гора настъпи. Утре сутрин очакваме всички участници тук, в църквата, където е нашият сборен пункт, за да отпътуваме в 6.00 часа.